Risotto met tuinbonen en pancetta van The River Cafe
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg tuinbonen (ongedopt gewicht)
- 1½ liter kippenbouillon
- 200 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 60 g pancetta, in dunne reepjes
- 250 g risottorijst
- 3 eetlepels extra droge vermout
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Dop de tuinbonen.
Breng de bouillon tegen de kook aan en controleer de smaak.
Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit daarin de ui met de pancetta zacht. Roer de rijst erdoor tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg de vermout toe en roer tot hij door de rijst is opgenomen. Voeg dan de tuinbonen toe.
Schep telkens een soeplepel hete bouillon bij de rijst en wacht tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is gebruikt en de rijst gaar, ca. 20 minuten.
Roer de resterende boter erdoor met de Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Risotto met tuinbonen en pancetta van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Easy
Rose Gray & Ruth Rogers
Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het bekende River Cafe in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor dit boek hebben zij een prachtige... lees verder
© Kosmos Uitgevers