Crunchy courgette salade met amandel en avocado

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 jonge, stevige courgettes, met de dunschiller in de lengte in brede linten geschaafd
  • 1 klein kropslaatje, de helft fijngesneden, de helft grof
  • 2 rijpe avocado's, in de lengte in reepjes
  • 2 handen gepelde amandelen, geroosterd en grof gebroken
  • om mee aan te maken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • (kruiden)azijn
  • milde olijfolie

Bereiden

Doe de slierten courgette in een ruime kom, voeg de knoflook toe en druppel er azijn en olie over tot er een bodempje in de kom staat. Meng goed door elkaar en laat 15 minuten staan. Hoe langer ze staan, hoe zachter de plakken worden. Als ze dikker zijn dan met de dunschiller en u ze te rauw vindt, kunnen ze, in porties, even heel snel door een hete pan gejaagd worden.

Meng de sla door de courgette, schik luchtig op borden. Zorg dat er een paar slierten mooi hoog staan door ze iets op te rollen aan de uiteinden. Verdeel de plakjes avocado erover en bestrooi met amandelen en een kneepje grof zeezout.

Kookboek

Het recept 'Crunchy courgette salade met amandel en avocado' is afkomstig uit het kookboek...

Saladebijbel

'Saladebijbel', want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar inspiratie

... lees verder

© Carrera Culinair

Courgette salade tips