Salade met courgette- en wortelrepen
bereiden
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 grote wortels
- handvol pompoenpitten
- handvol zonnebloempitten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
Bereiden
Snijd de courgettes en wortels met een dunschiller in dunne repen (schil de wortels eerst). Ik heb gemerkt dat dit bij het binnenste deel lastig gaat, dus dat mag je weggooien (of opknabbelen) zodat je niet in je vingers snijdt.
Doe de repen wortel en courgette met de pitten in een kom, druppel de olie en azijn erover en bestrooi tot slot met paprikapoeder, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
Je kunt de salade afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Opmerking
'Dit is de makkelijkste salade om in een trommel mee te nemen. Ik gebruik de courgette- en wortelrepen graag als alternatief voor blaadjes; ik vind het een geweldige variatie op de sla, boerenkool of rucola, die normaal als basis voor salades dient. Het geeft veel meer smaak en de textuur is steviger en daardoor spannender. De mix van zonnebloem- en pompoenzaden geeft elke hap iets knapperigs en de dressing met azijn en paprikapoeder geeft het geheel een volle, friszure smaak.' - Ella Mills
Kookboek
Het recept 'Salade met courgette- en wortelrepen' is afkomstig uit het kookboek...
Elke Dag Deliciously Ella
Ella Mills
'Elke Dag Deliciously Ella' van Ella Mills biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond... lees verder
© Kosmos Uitgevers