Maaltijdsalade met broccoli, Stilton en knoflookbrood
bereiden
Bevat per portie
905 kcal
32 g eiwit
62 g vet
50 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g broccoli, in roosjes, de stronken in plakjes
- 2 blikjes boterbonen
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels wijnazijn
- 2 theelepels mosterd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels suiker
- 2 kleine voorgebakken stokbroden
- 100 g kruidenboter
- 1 bosje radijs, in plakjes
- 250 g Stilton kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Kook de broccoliplakjes ca. 3 minuten in weinig water met zout. Voeg de roosjes toe en kook ze in nog ca. 3 minuten beetgaar. Spoel de groente onder koud stromend water af en laat ze afkoelen.
Giet de boterbonen af.
Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de knoflook, de suiker, zout en peper.
Snijd de stokbroden in sneetjes en besmeer deze met de kruidenboter. Leg de sneden weer tegen elkaar en verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood in de oven in ca. 10 minuten knapperig.
Schep de broccoli, de radijs, de boterbonen en het sausje door elkaar. Verkruimel de Stilton erboven. Maal er peper boven. Geef het stokbrood erbij.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Maaltijdsalade met broccoli, Stilton en knoflookbrood' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: ozankutsal | Shutterstock.com