Spinaziesalade met flageolets en Parmaham
2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
260 kcal
22 g eiwit
15 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 2 theelepels dragonmosterd
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ blikje flageolets (nettogewicht ca. 400 g)
- 75 g verse spinazie
- ½ kleine rode ui, in dunne ringen
- 4 zwarte olijven zonder pit, in dunne reepjes
- 2 blaadjes basilicum, in dunne reepjes
- 6 plakjes Parmaham (ca. 100 g)
Voorbereiden
Roer het sap van de citroen, de knoflook, de mosterd, de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot een sausje. Voeg de uitgelekte flageolets toe en laat het sausje ca. 30 minuten intrekken.
Bereiden
Verdeel de spinazie over twee bordjes. Schep de flageolets op de spinazie en verdeel de uiringen en de olijfreepjes erover. Strooi de basilicumreepjes over de salade. Rol de plakjes ham losjes op en leg ze naast de flageolets.
Het recept 'Spinaziesalade met flageolets en Parmaham' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Neil Langan | Shutterstock.com