Tonijnsalade met cannellinibonen
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 10 blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
- 40 g pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 1 dunne prei of 1 lente-ui, in dunne ringetjes
- 1 rijpe tomaat, ontpit en in dunne plakjes
- 1 kleine krop sla, in stukken gesneden
- 2 blikjes tonijn in olijfolie, elk van 185 g, uitgelekt
Bereiden
Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf er een saladeschaal mee in.
Doe het basilicum en de pijnboompitten in de schaal. Sprenkel de olie over de pitten en kruiden en roer alles door elkaar.
Voeg de bonen, prei of lente-ui, tomaat en sla toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Breek de tonijn in stukjes en meng ze met de salade.
Kookboek
Het recept 'Tonijnsalade met cannellinibonen' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel voor Kinderen
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? 'De Zilveren Lepel voor Kinderen' staat vol... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck