Waldorfsalade van elBulli
bereiden
Ingrediënten
- 100 g bleekselderij
- 30 g halve walnoten
- 60 g mayonaise
- 2 theelepels grove mosterd
- 1½ eetlepel slagroom
- 1 Golden delicious
- 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Haal de bladeren van de selderij en verwijder met een dunschiller de draden. Snijd de stengels in plakjes van 5 mm breed.
Breek de halve walnoten doormidden.
Doe de mayonaise voor de saus in een kom en roer er de mosterd door. Roer er de room en het citroensap door en voeg zout naar smaak toe.
Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijdt de rest in blokjes van ca. 1 cm.
Meng de bleekselderij, appel en walnoten in een slakom.
Schep er de saus bij en roer grondig; alles moet goed bedekt zijn. Breng de salade met zout en peper op smaak. Dien de salade in kommetjes op.
Kookboek
Het recept 'Waldorfsalade van elBulli' is afkomstig uit het kookboek...
Thuis koken met Ferran Adrià
Ferran Adrià
'Thuis koken met Ferran Adrià' geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag samen kookt en eet
... lees verder © Van Dishoeck