Zomersalade met Hollandse garnalen, paprika en peultjes
bereiden
Bevat per portie
130 kcal
Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- sap van ½ citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g peultjes of sugarsnaps
- 1 rode paprika, in repen van 1 cm breed
- 1 gele paprika, in repen van 1 cm breed
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 30 g verse basilicum
Bereiden
Spoel de garnalen in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de garnalen in een kom met 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak en laat ze zo even staan.
Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, hierdoor blijven ze mooi groen.
Bestrijk de paprikarepen met olijfolie. Rooster de paprikarepen met de plakjes knoflook in een grillpan mooi bruin en gaar, schep ze af en toe om.
Klop in een kom de rest van de olijfolie met 1-1½ eetlepel citroensap en zout en peper tot een dressing en schep de peultjes en paprika met knoflook erdoor. Meng op het laatst ook de blaadjes basilicum er luchtig door.
Schep de salade op vier borden en verdeel de garnalen erover. Lekker met ciabatta of stokbrood.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Vervang de Hollandse garnalen door grote rauwe garnalen en rooster ze met de groente in de grillpan. Bak met de paprika ook repen courgette in de grillpan mee.
Het recept 'Zomersalade met Hollandse garnalen, paprika en peultjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau