Aspergesoep met kalfsgehakt
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 liter runderbouillon
- 4 asperges, geschild (bewaar de schillen), in schuine stukken
- 200 g kalfsgehakt
- 1 eidooier
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de bouillon en voeg de aspergeschillen toe. Laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon, zet hem terug op het vuur en breng weer aan de kook.
Meng intussen het gehakt met de eidooier en wat peper en zout en draai er mooie balletjes van. Schep ze samen met de asperges in de warme bouillon en laat de soep nog 5 minuten trekken.
Verdeel de aspergesoep over vier borden en garneer met de peterselie.
Kookboek
Het recept 'Aspergesoep met kalfsgehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges
Thea Spierings
Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge
... lees verder © Caplan BooksAspergesoep tips
Reacties op dit recept
- maurita Lekker van smaak maar er mogen wel wat meer asperges in.