Courgettesoep met basilicum
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand
- 1 uitje, grof gesnipperd
- 600 g courgette, in dikke plakken
- 200 g aardappelen, geschild en in stukken
- 750 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
- handje verse basilicum
- 30 g geraspte parmezaan
Bereiden
Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit de ui en courgettes ca. 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de aardappelen, de bouillon en wat zwarte peper toe. Zet het vuur hoger en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur, doe er de basilicum bij en draai er in de blender of keukenmachine een puree van. Roer de kaas erdoor, verwarm de soep zo nodig nog even en voeg een scheutje olie toe.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
Gennaro's favoriete Italiaanse familierecepten
Gennaro Contaldo
Goed en eerlijk eten dat makkelijk is klaar te maken, dat is de basis van de Italiaanse keuken. Chef Gennaro Contaldo groeide op in een traditionele familie in... lees verder
© Kosmos UitgeversCourgettesoep tips
Reacties op dit recept
- Ans Heerlijk recept, zelf voeg ik bij de ui een klein teentje geperste knoflook toe.
- Hanneke Heerlijk soepje; ook ik had extra 2 teentjes knoflook er in!
- Jw. Ipv peper heb ik chili gebruikt en lente-uitjes als garnering. Echt super lekker !!!!
- Patricia Ivm een courgette overschot van tuintje moes op zoek gegaan naar een recept. Gek op Italiaans dus dit recept kwam goed van pas. Echt heerlijk en lekker snel klaar! Top!
- Agnes Mjam mjam, het is een heerlijke soep geworden! Mijn moeder, nichtje en ik hebben zitten smullen en de buren gaan dat morgen doen, want ik geef natuurlijk een bakje aan degene van wie ik die joekel van een courgette kreeg :)
- Inge Had een hele grote courgette gekregen en wist niet goed wat er mee te maken. Heb dit recept geprobeerd. Heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.
- marian Het lekkerste recept voor deze soep. Ik doe ook idd een knoflookteen erbij.
- José Ik snap er niks van, ik heb Vergine olie gekocht, staat erop is alleen voor koude gerechten?
- Petra Echt heerlijk soepje!! Eens met de tips hierboven en 2 teentjes knoflook toegevoegd.