Gazpacho van erwtjes met munt
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 scheutje olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 700 g tuinerwtjes (diepvries)
- 2 mooie aardappelen, in stukjes
- 2 takjes bladpeterselie
- 6 takjes munt
- 2 puntjes smeerkaas (La Vache qui rit)
Bereiden
Breng in een pan 1½ liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat het oplost. Neem de bouillon van het vuur en houd hem apart.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de nog bevroren erwtjes, de aardappelen en groentebouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Leg het deksel op de pan en kook het geheel 20 tot 25 minuten op laag vuur.
Was de bladpeterselie en munt en haal de blaadjes los. Doe de gare groenten in de keukenmachine en pureer ze samen met de tuinkruiden, de smeerkaas en een deel van de bouillon. Je kunt ook de staafmixer gebruiken. Voeg genoeg bouillon toe voor de gewenste dikte. Proef of je nog peper of zout wilt toevoegen.
Zet de gazpacho in de koelkast tot hij goed koud is.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Variatietips
Vervang de smeerkaas door 3 eetlepels slagroom. Probeer deze gazpacho eens met een snufje selderiezout: dat smaakt heerlijk. De gazpacho ziet er nog mooier uit als je er vlak voor het serveren een paar plakjes radijs op legt.
Kookboek
Het recept 'Gazpacho van erwtjes met munt' is afkomstig uit het kookboek...
Soepen & gazpacho's
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker soepen en gazpacho's kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc