Fluweelzachte groentesoep met krokante topping
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g boter
- 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, in 1 cm dikke plakjes
- 2 pastinaken, geschild en grof gehakt
- 1 bloemkool, grof gehakt
- 2 courgettes, grof gehakt
- 1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
- 1 liter kippenbouillon
- voor de krokante topping
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes, zo droog mogelijk gedept
- 30 g vers broodkruim
Bereiden
Verhit de olie en boter in een grote pan op matig vuur.
Voeg wanneer de boter gesmolten is de prei, pastinaak, bloemkool, courgette en de knoflook toe, en bak 15 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden.
Giet de bouillon erbij en laat 30 minuten pruttelen.
Vis de knoflook uit de pan en knijp het zachte vruchtvlees terug in de soep.
Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verhit de olijfolie voor de topping in een grote koekenpan en doe de kappertjes erbij. Ze hebben de neiging om open te barsten en zich spetterend te misdragen, dus houd ze goed in de gaten.
Voeg wanneer ze barsten of bruin beginnen te worden het broodkruim toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
Serveer de soep met een handjevol krokante kruimels en kappertjes.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
Alsof je een hap wolken neemt. Koolhydraatarm (als dat je ding is), maar rijk en romig ogend. Je zou dit recept ook heel eenvoudig vegetarisch of zelfs helemaal vegan kunnen maken.
Kookboek
Het recept 'Fluweelzachte groentesoep met krokante topping' is afkomstig uit het kookboek...
Dit kookboek is je beste vriend
Lucy Tweed
'Dit kookboek is je beste vriend' van Lucy Tweed is een hilarisch kookboek vol heerlijke recepten voor elke dag van de week. Dit kookboek van de voormalig foodstyliste van Donna Hay is een must-have voor iedereen met een druk (gezins)leven
... lees verder © Uitgeverij BechtGroentesoep tips
Reacties op dit recept
- francine Is de hoeveelheid groente niet erg veel voor 1 liter bouillon?
- Joan Lekkere volle soep. Iets meer bouillon toegevoegd want anders was de soep te dik. Vult goed.