Harira
bereiden
Ingrediënten
- scheut olijfolie
- 250 g lamsvlees zonder bot (lamsnek), in blokjes
- 2 uien, fijngehakt
- 200 g knolselderij, in blokjes
- 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 6 eetlepels koriander, fijngehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 mespunt kaneel
- 1 mespunt djinten (gemalen komijn)
- 1 envelopje saffraan
- 200 g linzen (eventueel uit pot)
- 50 g witte rijst, gekookt
- sap van ½ citroen, plus partjes om te serveren
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak het lamsvlees rondom aan. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Schenk 2 liter water dat van de kook af is bij het vlees en de uien. Voeg de knolselderij, peterselie, de helft van de koriander, tomaten, kaneel, djinten en saffraan toe, maal er zwarte peper over en laat alles zonder deksel op een laag vuur ongeveer 30 minuten koken.
Voeg dan de linzen toe en kook nog 45 minuten. Voeg de rijst toe en breng de soep op smaak met peper, zout, citroensap. Verdeel de harira over zes kommen, strooi er de rest van de koriander over en geef er een partje citroen bij.
Extra benodigd
Grote braadpan (ca. 3 liter)
Tip
Als je linzen uit een pot neemt, hoef je die geen 45 minuten te koken. Voeg ze aan het einde toe en warm de harira goed door.
Kookboek
Het recept 'Harira' is afkomstig uit het kookboek...
Nieuwe hoge hakken in de keuken
Petra de Hamer & Tal Maes
In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder
© Mo'Media