Knolselderijsoep met krokante bacon
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 400 g aardappelen, grof gesneden
- 2 knolselderij, gewassen en grof gesneden
- 1,2 liter groentebouillon
- 8 plakjes mager bacon, fijngesneden
Bereiden
Doe de olie in een grote pan met antiaanbaklaag, verhit en stoof de ui, de knoflook en de aardappelen 1 minuut op een laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als het geheel aan de pan gaat kleven.
Voeg de knolselderij en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 30 minuten pruttelen tot de knolselderij zacht is.
Pureer de soep en verhit opnieuw. Kruid met peper en zout (licht, want het bacon dat je op het allerlaatste moment toevoegt, is ook al zout).
Bak het bacon in een pannetje met antiaanbaklaag tot het knapperig is.
Giet de soep in kommetjes en werk af met stukjes bacon.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Variatietip
Je kunt in plaats van gewone aardappelen ook zoete aardappelen gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Knolselderijsoep met krokante bacon' is afkomstig uit het kookboek...
Soep simpel
diverse auteurs
Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen
... lees verder © Uitgeverij Lannoo