Paprikasoep met roseval-aardappeltjes en geitenkaas
bereiden
Ingrediënten
- 500 g gele paprika's
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 roseval-aardappelen
- 3 middelgrote uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 75 g roomboter
- 1½ liter kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 20 g dragon
- 20 g dille
- 4 eetlepels gecondenseerde melk
- 150 g geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdoe de paprika's van het zaad, snijd ze in plakken en leg ze op een met olijfolie ingevette bakplaat. Laat ze 20 minuten in de oven garen.
Snijd de roseval-aardappels in de volle lengte in 3 plakken en kook de plakken 12 minuten. Giet ze af en zet ze apart.
Laat de uien en de knoflook 15 minuten in de roomboter sudderen. Voeg paprika's, kippenbouillon, kokosmelk, dragon en dille toe aan het uimengsel. Laat het 20 minuten zachtjes koken en zet daarna het vuur uit.
Roer de gecondenseerde melk door de soep. Blend de soep met een slaafmixer of in kleine porties in de keukenmachine. Doe de soep over in kommen en leg daar de plakken aardappel en de geitenkaas op.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Paprikasoep met roseval-aardappeltjes en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete & hartige heerlijkheden
Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
Voor iedereen die van een bijzonder ontbijt, een verrukkelijke lunch of een originele high tea houdt, biedt dit boek tal van inspirerende recepten. Allemaal gemaakt
... lees verder © Uitgeverij Terra