Pindasoep met kip en aardappel

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 pot kippenbouillon met kip (350 ml)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 aardappelen (200 g), geschild en in kleine blokjes
  • 100 g gesneden prei
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 200 ml slankroom
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 100 g taugé
  • 2 eetlepels gefruite uitjes
  • sambal naar smaak

Bereiden

Verhit de bouillon met het bouillontablet en een halve liter water, zonder de kip. Kook hierin de aardappelen en prei in 10 minuten gaar.

Voeg de pindakaas en kip toe aan de bouillon en pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verwarm de soep opnieuw, roer de room en ketjap erdoor en laat de soep al roerende door en door heet worden. Roer de taugé erdoor en garneer de soep met de uitjes. Geef de sambal er apart bij.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pindasoep met kip en aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Soep

diverse auteurs

Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Pindasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • GeerkeHeerlijk soepie. Wel voedzaam. Beetje extra sambal en peper maakt 'm lekker pittig.

    reageren

  • RiaHeb de soep gemaakt, iedereen vond hem heerlijk. Bedankt voor het recept.

    reageren