Pindasoep met kip en aardappel
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 pot kippenbouillon met kip (350 ml)
- 1 kippenbouillontablet
- 2 aardappelen (200 g), geschild en in kleine blokjes
- 100 g gesneden prei
- 8 eetlepels pindakaas
- 200 ml slankroom
- 2 eetlepels ketjap manis
- 100 g taugé
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- sambal naar smaak
Bereiden
Verhit de bouillon met het bouillontablet en een halve liter water, zonder de kip. Kook hierin de aardappelen en prei in 10 minuten gaar.
Voeg de pindakaas en kip toe aan de bouillon en pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep opnieuw, roer de room en ketjap erdoor en laat de soep al roerende door en door heet worden. Roer de taugé erdoor en garneer de soep met de uitjes. Geef de sambal er apart bij.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Pindasoep met kip en aardappel' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Soep
diverse auteurs
Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder
© Inmerc