Pompoensoep met krokant gebakken spek
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- olijfolie
- 400 g pompoenvruchtvlees (het liefst butternut), in blokjes
- 1 tomaat, ontveld en in stukjes
- 1 liter groentebouillon
- snufje nootmuskaat
- 70 g ontbijtspek
- 100 ml room
Bereiden
Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Laat de ui en de knoflook in de olie glazig worden. Voeg er de in blokjes gesneden pompoen en de gepelde en gesneden tomaat aan toe. Laat zachtjes stoven.
Blus met de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en een snufje gemalen muskaatnoot. Laat 15 à 20 minuten koken.
Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een pan met antiaanbaklaag, kruid lichtjes met peper.
Mix de soep en schenk er in elke soepkom een straaltje room bij. Serveer met de gebakken spekreepjes. Lekker hierbij zijn gegrilde pitabroodjes, eens iets anders dan stokbrood.
Kookboek
Het recept 'Pompoensoep met krokant gebakken spek' is afkomstig uit het kookboek...
De complete Vlaamse keuken
Ilse D'hooge
De Vlaamse keuken kent een aantal klassiekers, zoals stoofvlees, hete bliksem, witlofgratin en asperges à la flamande. Chef Ilse D'hooge selecteerde 100
... lees verder © Uitgeverij LannooPompoensoep tips
Reacties op dit recept
- Abel Deze week gegeten bij een kennis... overheerlijk... je kunt het verder nog afmaken met parmezaanse kaas of wat cayennepeper er door roeren.