Spaanse tuinbonensoep
8 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 middelgrote uien, in dunne halve ringen
- 1 venkel, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 500 g (diepvries) tuinbonen
- 1 eetlepel oregano
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 liter groentebouillon
- voor erbij
- verse munt, fijngesneden
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui, venkel en knoflook tot de knoflook begint te geuren.
Voeg de bleekselderij toe en laat 5 minuten meebakken op zacht vuur. Voeg de tuinbonen, oregano, tijm, laurier en zwarte peper toe en roer goed door.
Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
Serveer met verse munt.
Tip
Voor een niet-veggie versie kun je 200 g in reepjes gesneden rauwe ham meebakken met de ui en knoflook.
Kookboek
Het recept 'Spaanse tuinbonensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Soepbijbel
Heleen Timmermans
In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder
© Uitgeverij Carrera