Venkelsoep met witte vis
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 kleine venkelknollen, in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie of 1 klontje boter
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 300 g kleine aardappelen, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 400 g gestoomde witte vis
Bereiden
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukjes. Houd het venkelgroen apart.
Verhit de olijfolie of boter in een pan. Voeg de sjalot toe en laat glazig worden. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en laat 3 minuten stoven.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de gestoomde vis toe en laat nog even goed doorwarmen. Werk eventueel af met het venkelgroen.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Venkelsoep met witte vis' is afkomstig uit het kookboek...
5 ingrediënten, 1 gerecht
diverse auteurs
In '5 ingrediënten, 1 gerecht' staan volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden. In elk hoofdgerecht gaat het niet... lees verder
© Standaard Uitgeverij