Witlofsoep met aardpeerchips
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, in ringen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 400 g witlof, kleingesneden
- 1 aardappel (ca. 125 g), in blokjes
- 500 ml groentebouillon
- 3 aardperen
- zonnebloemolie
- paar takjes tijm
- scheutje witte balsamicoazijn
- 125 ml room
- nootmuskaat
Bereiden
Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui er zacht in. Voeg de knoflook en witlof toe en bak even mee. Voeg de aardappelblokjes aan het witlof-uimengsel toe en bak kort mee.
Voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken. Snijd intussen de aardperen in heel dunne plakjes. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Bak de aardpeerschijfjes als de olie goed heet is, haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze dan in een kom en bestrooi ze met een deel van de tijmblaadjes, zout en versgemalen zwarte peper.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg een flinke scheut witte balsamico toe, de room, rest van de tijmblaadjes en versgeraspte nootmuskaat, en breng het geheel op smaak met veel peper en eventueel nog wat zout. Dien op met de aardpeerchips.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
Het leuke aan deze soep is dat hij zo klaar is. Fijn voor als je onverwacht eters krijgt. Misschien kun je de hoeveelheid aardperen dan beter verdubbelen, want bij ons verdwijnen de chips altijd al bij de borrel als sneeuw voor de zon!
Kookboek
Het recept 'Witlofsoep met aardpeerchips' is afkomstig uit het kookboek...
Greendelicious Kruiden
Natascha Boudewijn
Na het succesvolle 'Greendelicious' neemt Natascha Boudewijn de lezer met groene vingers in 'Greendelicious Kruiden' mee op een culinaire reis door de... lees verder
© Uitgeverij Becht