Romige wortelsoep
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 uien, gesnipperd
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kg wortels, in schijfjes
- 100 ml slagroom
Bereiden
Fruit de ui met de gemalen koriander onder af en toe omscheppen in de olie. Doe dat ongeveer 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is.
Voeg de wortels toe en schep alles goed om. Giet er 1½ liter water bij. Breng op smaak met zout.
Breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 25 tot 30 minuten sudderen. De wortels moeten dan helemaal gaar zijn. Neem de pan van het vuur en roer de slagroom door de soep.
Pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Romige wortelsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse soepjes
Anna-Catherine Bley
Het enige dat je nodig hebt om deze tijdloze amuse soepjes te maken is een staafmixer. Daarmee tover je wat je ook hebt gekookt in een fluweelzachte verrassing
... lees verder © Good CookWortelsoep tips
Reacties op dit recept
- Claire Super lekkere soep, heel snel en makkelijk te maken en des te heerlijker om op te eten. Ik heb winterwortels gebruikt en creme fraiche i.p.v. slagroom.
- elze Wat ook erg lekker is, geen koriander of slagroom, maar boursin erin.
- cokkie Voeg wat vers geraspte gember toe voor een extra bite.
- suzanne Heeeeeeel lekker met 1 klpl currypoeder erbij ipv koriander.