Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 15 ml olijfolie
  • 20 aardbeien, in vieren
  • 4 basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 40 ml balsamicoazijn
  • vanille-ijs
  • voor de mascarpone met vanille
  • 100 g mascarpone
  • 1 vanillestokje (alleen het merg)
  • 2 g poedersuiker

Bereiden

Meng de mascarpone met de vanille en de poedersuiker. Bewaar in de koelkast.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardbeien gedurende 1 minuut. Voeg het fijngehakte basilicum toe en blus met de balsamicoazijn. Laat 30 seconden doorkoken.

Lepel 25 g van het mascarponemengsel in een diep bord. Schik er de warme aardbeien bovenop en werk af met een bolletje vanille-ijs.

Variatietip

De aardbeien kunnen vervangen worden door frambozen of abrikozen.

Kookboek

Het recept 'Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs' is afkomstig uit het kookboek...

Een snuifje kruiden

Benjamin Collombat

Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Aardbeien toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • geesFantastisch!!!??

    reageren