Appelbol met kaneel
- 4 personen
- 70 min
- waardering 8,1
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 80 g boter
- 80 g bloem
- 80 g basterdsuiker
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 4 stevige zure appels, geschild en het klokhuis verwijderd met een appelboor
- 4 eetlepels suiker
- 4 theelepels kaneel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem, basterdsuiker, melk, eieren en wat zout erdoor tot er een glad beslag ontstaat.
Schep in elke appel 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Zet de appels in een bakvorm en giet het beslag erin.
Zet de bakvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Appelboor
Kookboek
Het recept 'Appelbol met kaneel' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet!
Maaike van Helmond
Kaneel-ijstaart, zoete broodjes, chocolade muffins, gevulde bonbons... 'Zoet!' biedt 80 recepten voor de lekkerste desserts, taarten en koekjes, voor elk... lees verder
© Caplan Books