Hangop met rabarber
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g yoghurt met minimaal 10% vet
- zest en sap van 1 limoen
- 6 eetlepels poedersuiker
- rasp van 1 vanillestokje
- 200 ml slagroom
- 200 ml appelcider
- 1 eetlepel gembersiroop
- 4 rabarberstengels, in kleine blokjes gesneden
Voorbereiden
Spoel je theedoek uit onder de kraan zodat eventuele zeepresten eruit spoelen. Leg je theedoek in een bolle zeef die je boven op een kom hebt gezet. Doe hier de yoghurt in, knoop de theedoek dicht en leg er iets zwaars op. Zet dit een nacht in de koelkast weg.
Bereiden
Rasp de limoen en knijp deze vervolgens uit. Doe er 3 eetlepels poedersuiker en de rasp van het vanillestokje bij en klop het los.
Klop nu de slagroom lobbig tesamen met 1 eetlepel poedersuiker.
Klop de uitgehangen yoghurt los en voeg hier het limoen-vanillemengsel aan toe.
Meng het goed door en spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Zet dan weg in de koelkast.
Breng de appelcider met het overgebleven vanillestokje, 2 eetlepels poedersuiker en de gembersiroop net aan de kook.
Haal van het vuur af en voeg de rabarberblokjes toe. Laat dit minimaal een half uur staan.
Serveer de hangop met de gemarineerde rabarber. Lekker met dungesneden munt erbij.
Kookboek
Het recept 'Hangop met rabarber' is afkomstig uit het kookboek...
De Hollandse pot
Claartje Lindhout
Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en... lees verder
© Uitgeverij Becht