Komkommer-limoen ijslolly's
bereiden
Ingrediënten
- 125 g suiker
- 1 komkommer, overdwars in dunne schijfjes gesneden.
- 125 ml versgeperst limoensap
- 7 g verse blaadjes munt
- de fijngeraspte schil van 1 limoen
Bereiden
Meng de suiker in een pan met de helft van de schijfjes komkommer (ongeveer 20), het limoensap en de blaadjes munt. Giet er 430 ml water bij. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer af en toe tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef het komkommermengsel in een maatbeker van 1 liter inhoud met schenktuit. Voeg de limoenschil toe en roer goed door elkaar.
Verdeel het mengsel bij gebruik van traditionele lollyvormpjes over de vormpjes. Verdeel de rest van de schijfjes komkommer over de vormen. Duw de schijfjes met een stokje onderin de vormen. Dek de vormen af en laat ze minstens 4 uur of tot 3 dagen invriezen. Steek de stokjes als je die gebruikt in de ijslolly's wanneer die deels bevroren zijn, na ongeveer 1 uur. Laat de ijslolly's dan nog minstens 3 uur invriezen tot ze hard zijn.
Variatietip
Maak van deze lolly een bevroren cocktail door 60 ml wodka of gin bij het gezeefde komkommermengsel te gieten. Verleng de vriestijd tot 5 uur.
Kookboek
Het recept 'Komkommer-limoen ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...
IJslolly's verrassend anders
Shelly Kaldunski
Dit boek vol creatieve recepten is een unieke bron van inspiratie voor iedereen die van ijslolly's houdt. In het boek vind je alles dat je moet weten over ijslolly's... lees verder
© Good Cook