Watermeloen-limoen ijslolly's
bereiden
Ingrediënten
- ½ kleine watermeloen, ca. 1 kg
- 4 theelepels plus 3 eetlepels fijne tafelsuiker
- 2 theelepels plus 2 eetlepels versgeperst limoensap
Bereiden
Schep het vruchtvlees uit de watermeloen en verwijder eventuele pitjes. Bewaar de schil. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in stukken. Je moet ca. 750 g vruchtvlees overhouden. Zet weg.
Trek met een dunschiller de vezelige, donkergroene laag van de bewaarde meloenschil. Snijd de schil dan in stukjes; je moet er ca. 235 g van overhouden. Doe de stukjes schil in een blender of keukenmachine. Voeg 4 theelepels suiker en 2 theelepels limoensap toe. Giet er 80 ml water bij. Draai alles tot het mengsel helemaal glad is. Giet het mengsel over in een grote glazen maatbeker.
Draai het vruchtvlees van de watermeloen in een blender of keukenmachine met de overgebleven 3 eetlepels suiker, de resterende 2 eetlepels limoensap en een snufje zout tot een glad geheel.
Verdeel het mengsel bij gebruik van traditionele lollyvormpjes over de vormpjes en vul die voor drie kwart. Laat ze ongeveer 1 uur invriezen tot ze gedeeltelijk bevroren zijn. Stop de stokjes als je die gebruikt nu in de lolly's. Vul aan met het mengsel van de watermeloenschil tot de vormpjes vol zijn. Dek ze af en laat ze minstens 3 uur of tot 3 dagen invriezen.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Opmerking
Het heerlijk dorstlessende Mexicaanse drankje agua fresca, een mengsel van vruchten, water en suiker, vormt de inspiratie voor deze ijslolly's in laagjes. De basislaag maken we van de meloenschil, omdat die voor een lekker rins accent zorgt aan het eind van de lolly.
Kookboek
Het recept 'Watermeloen-limoen ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...
IJslolly's verrassend anders
Shelly Kaldunski
Dit boek vol creatieve recepten is een unieke bron van inspiratie voor iedereen die van ijslolly's houdt. In het boek vind je alles dat je moet weten over ijslolly's... lees verder
© Good Cook