Mango- en amandelschoteltje
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,2
- Nagerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
bevat per portie
- 375 kcal
- 4 g eiwit
- 22 g vet
- 37 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rijpe mango, in plakken
- 50 g amandelspijs
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels Grand Marnier of Pasoa
- 75 ml slagroom
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een kleine lage ovenschaal in en leg de mangoplakken erin. Roer het amandelspijs los met het citroensap, de likeur en de slagroom. Verdeel dit mengsel over de mango. Strooi de amandelen erover.
Laat de schotel in de oven in ca. 15 minuten goudbruin kleuren en door en door heet worden. Lekker met vanillevla of vanille-ijs.
Bron
Het recept 'Mango- en amandelschoteltje' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com