Mango- en amandelschoteltje

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,2
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 375 kcal
  • 4 g eiwit
  • 22 g vet
  • 37 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango, in plakken
  • 50 g amandelspijs
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Grand Marnier of Pasoa
  • 75 ml slagroom
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet een kleine lage ovenschaal in en leg de mangoplakken erin. Roer het amandelspijs los met het citroensap, de likeur en de slagroom. Verdeel dit mengsel over de mango. Strooi de amandelen erover.

Laat de schotel in de oven in ca. 15 minuten goudbruin kleuren en door en door heet worden. Lekker met vanillevla of vanille-ijs.

Bron

Het recept 'Mango- en amandelschoteltje' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!