Panna cotta met vijgen en port

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde vijgen
  • 150 ml ruby port
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

Voorbereiden

Breng de vijgen met de port aan de kook en laat een nacht wellen.

Bereiden

Bekleed 4 vormpjes met plasticfolie. Snijd de vijgen open en druk de kant met de zaadjes tegen de wand van het vormpje aan.

Snijd het vanillestokje open, en schraap de zaadjes eruit. Doe die bij de room en breng aan de kook. Doe de suiker erbij en roer goed. Schenk een paar eetlepels warme room bij de eidooiers en schenk terug in de pan. Laat al roerend op een laag vuur binden.

Neem de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat 15 minuten afkoelen en schenk in vormpjes. Laat vervolgens 3 uur in de koelkast opstijven en stort op bordjes. Schenk er wat van de port omheen.

Extra benodigd

4 kopjes of puddingvormpjes, plasticfolie

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarisch versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met vijgen en port' is afkomstig uit het kookboek...

Vinazza

Diane Lensink

Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Panna cotta recept tips

Reacties op dit recept

  • SandraSuper recept.

    reageren