Rijstpudding met abrikozen
bereiden
wachten
Bevat per portie
305 kcal
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 25 g custardpoeder
- ¼ blik abrikozen op sap
- 100 g dessertrijst
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagelen
- 65 g suiker
- stijfgeklopte slagroom
- toefjes munt
Bereiden
Roer met wat melk een papje van het custardpoeder.
Breng het abrikozensap met de rest van de melk, de rijst, het kaneelstokje en de kruidnagelen aan de kook. Laat de rijst 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Roer het custardpapje en de suiker door de rijst en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Verwijder de kruiden. Snijd ¾ deel van de abrikozen in blokjes en meng ze door de rijst. Schep de rijst in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat de pudding in de koelkast opstijven.
Stort de pudding op een schaal. Garneer met toefles slagroom, de rest van de abrikozen en toefjes munt.
Variatietip
Ook lekker met pruimen in plaats van abrikozen.
Het recept 'Rijstpudding met abrikozen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Tacar | Shutterstock.com