Tiramisu rapido (supersnelle tiramisu)

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 ml sterke koffie
  • 3 eetlepels alcohol naar keuze (marsala, amaretto, whisky)
  • 100 g goede pure chocola
  • 250 g mascarpone
  • 120 g crème fraîche light
  • 80 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (100% vanille)
  • 20 lange vingers of kant en klaar biscuitgebak

Bereiden

Maak de koffie, schenk die in een diep bord en doe er 1 eetlepel alcohol bij.

Hak de chocola met een mes in kleine stukjes of maak krullen met een dunschiller.

Meng de mascarpone en de crème fraîche in een schaal tot een gladde massa, voeg de poedersuiker, de vanillesuiker en 2 eetlepels alcohol naar keuze toe. Proef even en pas de smaak zo nodig aan.

Doop de helft van de lange vingers snel in de koffie en leg ze in de coupes. Bedek dat met de helft van het mengsel, strooi de chocola erover en herhaal de procedure nog eens.

Laat de tiramisu voor het opdienen minstens 2 uur koud worden in de koelkast.

Nog sneller

'Dit is mijn snelrecept, als er onverwacht vrienden langskomen. Aan deze snelle tiramisu komen geen eieren te pas. De mascarpone kan vervangen worden door crème fraîche, vermengd met slagroom uit een spuitbus. Het is de eerstehulp-tiramisu, met ingrediënten van de supermarkt om de hoek. Eventueel kan hij al gegeten worden na een bliksemverblijf van een half uurtje in het vriesvak, in plaats van de onvermijdelijke 2 uur in de koelkast…' - Laura Zavan

Kookboek

Het recept 'Tiramisu rapido (supersnelle tiramisu)' is afkomstig uit het kookboek...

Tiramisu

Laura Zavan

Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola. Het succes... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Tiramisu recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!