Yoghurtijs met raberbercompote
bereiden
Ingrediënten
- 1 jonge rabarberstengel (ca. 150 g)
- 50 ml water (of genoeg tot de rabarber onder water staat)
- 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
- voor de basis voor yoghurtijs
- 500 ml yoghurt naar keuze
- 115 g suiker, honing of agavesiroop
- snufje gemalen zeezout
Bereiden
Bereid eerst de basis voor yoghurtijs. Meng daarvoor alle ingrediënten voor het yoghurtijs goed door elkaar met een garde. Zet het mengsel nog even in de koelkast tot het koud genoeg (10 °C) is om in een ijsmachine te bereiden.
Snijd de rabarber in kleine stukken en doe de rabarber, het water en de kokosbloesemsuiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat het mengsel zo'n 15 minuten zachtjes koken op laag vuur tot er een mooie rabarbercompote is ontstaan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine.
Zonder ijsmachine: giet de basis voor yoghurtijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na een half uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit gedurende 3-4 keer tot het ijs romig is geworden. Laat gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.
Meng de rabarbercompote met het yoghurtijs en bewaar nog minstens 1 uur in de vriezer voor serveren.
Extra benodigd
Staafmixer of ijsmachine
Kookboek
Het recept 'Yoghurtijs met raberbercompote' is afkomstig uit het kookboek...
Altijd ijs
Marleen Visser
In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken... lees verder
© Carrera culinair