Enchilada's met gehakt en kidneybonen
bereiden
Bevat per portie
468 kcal
Ingrediënten
- 450 g extra mager rundergehakt (hoogstens 5% vet)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g rode kidneybonen in chilisaus uit blik
- 3 eetlepels tomatenpuree
- ½-1 theelepel gedroogde chilivlokken (eventueel)
- 600 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje
- sproei-olie
- 8 zachte tarwetortilla's
- 50 g niet te vette, oude cheddar, geraspt
- 150 g halfvolle crème fraîche
- 3 eetlepels tomatensalsa (vers of uit fles)
- vers korianderblad
- partjes limoen
Bereiden
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op niet te hoog vuur en doe er het gehakt, de ui en de knoflook in. Bak alles 5 minuten en druk de klontjes gehakt tegen de zijkant van de pan kapot.
Doe de bonen en de saus in de pan en roer er de tomatenpuree en eventueel chilivlokken door. Voeg de bouillon toe en breng alles met een flinke mespunt zout en veel vers gemalen zwarte peper op smaak. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat 25-30 minuten op laag vuur pruttelen; roer af en toe. Het vlees moet gaar zijn en de saus dik. Roer vooral ook tegen het einde van de kooktijd vaak; de saus mag niet aanbranden. Breng het gerecht op smaak.
Verhit de oven tot 200 °C / hetelucht 180 °C. Besproei of bestrijk een grote, ondiepe ovenschaal met wat (zonnebloem)olie.
Neem een tortilla en schep ongeveer een achtste van het gehaktmengsel op het midden. Bestrooi het met een achtste van de kaas. Vouw eerst de ene kant naar het midden en dan de andere en leg het pakket in de ingevette schaal. Herhaal dat met de rest van de tortilla's, het gehakt en de kaas.
Dek de schaal met aluminiumfolie af en zet hem 15-20 minuten in de oven. De tortilla's moeten gloeiend heet zijn. Haal de laatste 5 minuten van de kooktijd de folie weg. Schep de crème fraîche en de salsa over de tortilla's en garneer met korianderblad. Breng alles met nog wat zwarte peper op smaak en geef er partjes limoen bij.
Neem tarwetortilla's als je geen maïstortilla's kunt krijgen. Maar laat je niet verleiden om grote exemplaren te kopen, want die jagen het aantal calorieën met ongeveer 106 per portie op.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
De rode kidneybonen in chilisaus geven een tamelijk milde smaak, en als je die niet heet genoeg vindt, roer je er eerst wat gedroogde chilivlokken door voordat je de boel op het vuur zet. Moet het nog heter, strooi dan op het eind een paar plakjes jalapeño uit blik of fijngehakte rode chilipeper over de crème fraîche.
Kookboek
Het recept 'Enchilada's met gehakt en kidneybonen' is afkomstig uit het kookboek...
Echte mannen dieet 2 (stiekem ook voor vrouwen)
Dave Myers & Si King
Het 'Echte mannen dieet 2 (stiekem ook voor vrouwen)' is het nieuwe dieetboek van The Hairy Dieters. Het vervolg... lees verder
© Kosmos UitgeversBurrito tips
Reacties op dit recept
-
Kelly
Eerlijk gezegd, met al deze ingrediënten nog steeds weinig smaak.
- Esther Check het recept van Chili con carne (met waardering: 8,4). Maak dit recept en vul de tortilla's ermee. Je likt je vingers erbij af. ;)