Loempia's

  • 20 stuks
  • 65 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 150 g gebakken tofu, in heel dunne reepjes
  • 1 grote wortel, in heel dunne reepjes
  • 75 g waterkastanjes, fijngehakt
  • 6 lente-uitjes, fijngehakt
  • 150 g Chinese kool, in reepjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 10 grote loempiavellen
  • olie, extra, om te frituren

Bereiden

Week de gedroogde paddenstoelen 20 minuten in kokendheet water. Giet ze af en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de hoedjes in dunne reepjes en gooi de steeltjes weg.

Verhit de olie in een grote wok en verdeel de olie over de bodem en zijkanten. Roerbak de knoflook, gember, tofu, wortel en waterkastanjes 30 seconden op hoog vuur. Voeg de lente-ui en Chinese kool toe en bak alles 1 minuut of tot de kool zacht is. Voeg de sojasaus en wat zout, witte peper en suiker naar smaak toe en laat het mengsel afkoelen. Voeg de reepjes paddenstoel toe.

Maak een papje van de maïzena en 2 eetlepels water. Bedek de loempiavellen met een schone, vochtige doek. Leg twee loempiavellen op elkaar op een snijplank. (De loempia's worden met twee vellen gemaakt.) Snijd de vellen in vier vierkantjes. Bestrijk de randen van elk vierkantje met wat van het maïzenapapje. Schep in het midden van elk vierkant 1 eetlepel vulling. Draai een punt van het vierkant naar u toe en rol de loempia stevig op. Vouw tijdens het rollen de zijkanten naar binnen. Doe hetzelfde met de rest van de vellen en vulling.

Vul een diepe pan met dikke bodem voor een derde met olie en verhit die tot 180 °C of tot een blokje brood in de olie in 15 seconden bruin kleurt. Frituur 4 loempia's per keer in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op verkreukeld keukenpapier.

Kookboek

Het recept 'Loempia's' is afkomstig uit het kookboek...

Vegetarische gerechten

diverse auteurs

'Vegetarische gerechten' biedt een collectie van de heerlijkste internationale recepten: voorgerechten en snacks, salades, pasta's, rijstgerechten, maar ook... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Loempia recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!