Loempia's met zeewier
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 4 grote gekookte, ongepelde garnalen
- 4 rijstvellen (voor loempia's)
- 30 g verse zeesla (zeewier)
- 8 blaadjes verse munt
- 4 takjes verse koriander
- 1 handjevol gemengde spruitgroenten (bijvoorbeeld taugé en alfalfa)
- 2 eetlepels cashewnoten
- sojasaus
Bereiden
Pel de garnalen en snijd de staarten in de lengte doormidden.
Laat de rijstvellen weken in lauw water en laat ze dan uitlekken op een schone theedoek.
Schik de zeesla, blaadjes munt, koriander, spruitgroenten, cashewnoten en als laatste een garnaal in het midden van elk loempiavel. Vouw de zijkanten over de vulling heen en maak er mooie pakjes van.
Serveer de loempia's met kommetjes sojasaus.
Kookboek
Het recept 'Loempia's met zeewier' is afkomstig uit het kookboek...
Het unieke zeewier kookboek
Laure Kié
Zeewier of algen zijn gezond en zijn een plaatje op je bord. Vers of gedroogd zeewier past bij alle gerechten, of je die nu met een saus, en papillote, met pasta of als... lees verder
© Good Cook