Jamie Oliver: fajita's met kip, aubergine en paprika

4 personen
bereiden
wachten

waardering 8,2obv 12 waarderingen

Bevat per portie

448 kcal
34 g eiwit
16 g vet
39 g koolhydraten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel chipotle-tabasco
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 2 kipfilets (à 200 g)
  • 3 verschillend gekleurde paprika's
  • 1 grote aubergine
  • 2 limoenen
  • 1 bosje verse koriander (30 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 4 grote volkoren meergranentortilla's
  • 50 g feta

Bereiden

Doe 1 eetlepel olie met de azijn, tabasco, oregano, het paprikapoeder en een snufje zeezout en zwarte peper in een kom. Pers de ongepelde tenen knoflook met een knoflookpers en roer ze erdoor. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in 1 cm dikke partjes. Snijd de kip in de lengte in 1 cm dikke plakjes. Schep de ui en kip door de marinade. Zet de kom minstens 1 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast.

Schroei de hele paprika's en aubergine boven open vuur of in een grillpan op hoog vuur tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Leg de paprika's in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat zo 10 minuten staan; trek dan het zwarte vel en de steeltjes eraf. Verwijder zaadjes en zaadlijsten. Trek het vel van de aubergine en snijd de uiteinden eraf. Snijd beide groenten in mooie plakjes van 2 cm en maak die aan met het sap van 1 limoen en een paar korianderblaadjes. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bak de kip en ui met de heerlijke marinade 3 tot 4 minuten aan elke kant in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur, of tot ze gaar zijn. Schil de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel die met het sap van ½ limoen. Verwarm de tortilla's 30 seconden in een droge koekenpan en houd ze warm onder een schone theedoek. Zet alles op tafel, geef de feta en overgebleven koriander er in aparte kommetjes bij en laat ieder zijn eigen fajita samenstellen.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: fajita's met kip, aubergine en paprika' is afkomstig uit het kookboek...

Super food voor familie en vrienden

'Super food voor familie en vrienden' is het nieuwe kookboek van Jamie Oliver vol heerlijke en gezonde recepten voor het hele gezin. Jamie Oliver laat zien... lees verder

© 2016 Jamie Oliver Enterprises Limited. Beeld: Jamie Oliver

Tortilla tips

Reacties op dit recept

  • Marieke Heerlijk gerecht, ook als je de groenten bakt ipv grillt. Dan blijft de paprika knapperig. Hele lekkere kipmarinade!
  • Joan Lekker en eenvoudig recept. Groenten incl. vel/schil op hoog vuur gebakken.