Gegrilde dorade met taugé en peterseliesaus
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 200 g taugé
- 25 ml rijstazijn
- 10 ml sojasaus
- 200 ml sojamelk
- 50 g peterseliepuree
- 4 doradefilets van elk 150 g (verwijder de graten)
Voorbereiden
Maak de taugé schoon en meng deze met de rijstazijn en sojasaus in een kom. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Bereiden
Warm voor de peterseliesaus de melk met de peterseliepuree in een kookpan. Kruid met peper en zout en mix tot een gladde saus. Klop de saus tot een schuimig geheel.
Grill de doradefilets in ca. 10 minuten gaar. Keer ze halverwege. Laat de gemarineerde taugé uitlekken en schik op een bord. Leg er de gegrilde dorade op en werk af met de saus. U kunt de saus ook apart in een glaasje serveren.
Variatietip
Dit recept is ook heel lekker met zeebaars. In het seizoen kunt u de taugé vervangen door hopscheuten.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde dorade met taugé en peterseliesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Een snuifje kruiden
Benjamin Collombat
Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van
... lees verder © Uitgeverij Lannoo