Gravad lax met zuurdesembrood, radijs en venkelsla
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 bosje radijs
- 2 klontjes boter
- dillezaadjes, gekneusd
- scheutje pernod
- 1 kleine venkel
- ½ citroen
- scheutje milde olijfolie, eerste persing
- gravad lax, in plakjes gesneden
- zuurdesembrood
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiden
Was de radijsjes en laat een deel van het groen eraan zitten. Smelt de boter in een verwarmde koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gekneusde dillezaadjes en de radijsjes toe. Bak hierin de radijsjes een paar minuten op middelhoog vuur en blus af met de pernod. Voeg naar smaak zout en peper toe en haal de pan van het vuur.
Snijd de venkel, op een mandoline, over de lengte in flinterdunne plakken. Doe ze over in een kom met ijswater en voeg er een snuf zout aan toe. Laat de venkelsla een klein uur, met het sap van de citroen in het ijswater staan. Daar wordt het heel mooi springerig van en de citroen gaat het verkleuren tegen. Laat de venkelplakjes uitlekken in een vergiet. Doe over in een kom en breng op smaak met een scheutje olijfolie en wat bak vocht van de radijzen.
Verdeel de plakjes gravad lax over de borden en geef er sneetjes zuurdesembrood, de gebakken radijs en de venkelsla bij. Garneer met de kappertjes.
Extra benodigd
Mandoline
Kookboek
Het recept 'Gravad lax met zuurdesembrood, radijs en venkelsla' is afkomstig uit het kookboek...
Over Rot 2.0
Meneer Wateetons
'Over Rot 2.0' is het resultaat van gedegen onderzoek en eindeloos uitproberen, en beschrijft alle facetten van fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok of professional en laat je ontdekken hoe leuk
... lees verder © Good Cook