Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 10 waarderingen

Bevat per portie

310 kcal
30 g eiwit
14 g vet
16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 rode paprika's, in stukjes
  • 2 vleestomaten, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 200 g sjalotjes, in vieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 stukken koolvisfilet van 150 g

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm.

Schep de sjalotjes om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.

Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.

Schep op vier warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen. Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.

Extra benodigd

Staafmixer, grillpan

Vervangende vis

Zeewolf, kabeljauw, meerval

Kookboek

Het recept 'Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Koolvis tips