Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
bereiden
Bevat per portie
310 kcal
30 g eiwit
14 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 rode paprika's, in stukjes
- 2 vleestomaten, in stukken
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 200 g sjalotjes, in vieren
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 stukken koolvisfilet van 150 g
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm.
Schep de sjalotjes om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.
Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Schep op vier warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen. Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.
Extra benodigd
Staafmixer, grillpan
Vervangende vis
Zeewolf, kabeljauw, meerval
Kookboek
Het recept 'Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis