Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
bereiden
Bevat per portie
235 kcal
14 g eiwit
26 g vet
1 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 meervalfilets van 150 g
- sap en rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
- ½ theelepel mosterd
Bereiden
Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de visfilets 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd de filets warm onder aluminiumfolie.
Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe.
Leg de meerval op warme borden en schep de jus erover. Serveer met gekookte aardappels, worteltjes en peultjes.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Vervangende vis
Tonijn, kabeljauw, koolvis, schelvis, schol
Kookboek
Het recept 'Gebakken meerval met citroen-peterseliejus' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis