Gebakken meerval met citroen-peterseliejus

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Bevat per portie

235 kcal
14 g eiwit
26 g vet
1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 meervalfilets van 150 g
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
  • ½ theelepel mosterd

Bereiden

Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de visfilets 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd de filets warm onder aluminiumfolie.

Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe.

Leg de meerval op warme borden en schep de jus erover. Serveer met gekookte aardappels, worteltjes en peultjes.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Vervangende vis

Tonijn, kabeljauw, koolvis, schelvis, schol

Kookboek

Het recept 'Gebakken meerval met citroen-peterseliejus' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Meerval tips