Gestoomde oesters met limoen en soja
12 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 limoen
- 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes
- ¼ rode paprika, in heel kleine stukjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 12 oesters
Bereiden
Rasp van de limoen ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uiringetjes, paprika en sojasaus erdoor.
Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen.
Leg de oesters in de schelpen op een schaal en schep het limoen-sojamengsel erover.
Variatietip
Vervang de oesters door mosselen. Vervang voor een wat pittiger effect de paprika door 1 rode peper in reepjes en voeg 1-2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen toe. Deze zijn te koop in de toko.
Het recept 'Gestoomde oesters met limoen en soja' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau