Gezouten schelvis met garnalen en citroenboter
bereiden
Ingrediënten
- 1 citroen
- 3 eetlepels paneermeel
- 4 stukken gezouten schelvis van elk 150 g
- boter, voor het bakken
- 4 eieren, gekookt
- 4-5 takjes dille
- 100 g gepelde garnalen
- 1 stuk mierikswortel, geraspt
- voor de citroenboter
- 100 g boter
- het sap van 1 citroen
- voor de zoutsiroop
- 100 g zout
- 40 g suiker
- de schil van 1 citroen
Bereiden
Maak eerst de zoutsiroop. Meng 1 liter water, het zout, de suiker en de citroenschil, breng het mengsel aan de kook en laat de siroop afkoelen.
Rasp de schil van de citroen en meng hem door het paneermeel. Zout de schelvis in zoutsiroop; dit duurt ca. 15 minuten. Haal hem eruit en dep hem droog. Haal de vis door het paneermeel. Bestrooi met zout en peper. Bak de vis in boter tot hij goudbruin is.
Hak de eieren grof. Trek de dille in kleine plukjes. Leg de garnalen, de mierikswortel, de dille en de eieren rond de vis op een bord.
Laat de boter bruin worden in een pan. Giet er vlak voor het opdienen het citroensap bij. Serveer de vis met de boter en gekookte nieuwe aardappels.
Kookboek
Het recept 'Gezouten schelvis met garnalen en citroenboter' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel met Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for! Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian... lees verder
© Kosmos Uitgevers