Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
bereiden
Bevat per portie
240 kcal
20 g eiwit
8 g vet
2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 8 tongscharfilets
- 250 g kastanjechampignons
- 2 eetlepels verse kervel, gehakt
- 3 eetlepels zure room
- 200 ml visbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- mespuntje cayennepeper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes, hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel. Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen. Lekker met broccoli of peultjes en tagliatelle.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Variatietip
Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.
Vervangende vis
Schol, tong, tilapia
Kookboek
Het recept 'Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis