Tonijntartaar met rivierkreeftjes
bereiden
Ingrediënten
- 200 g rivierkreeftjes
- 2 eetlepels light mayonaise
- bieslook, gesnipperd
- 200 g verse tonijn
- 1 eetlepel olijfolie
- rasp en sap van ½ biologische citroen
- enkele takjes verse koriander, heel fijngehakt
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 bakje preischeutjes (of andere kiemgroenten)
Bereiden
Hak de rivierkreeftjes in kleine stukjes en meng ze met de mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper.
Snijd de tonijn in heel kleine blokjes (tartaar). Meng met de olijfolie en breng op smaak met peper.
Doe telkens een vierde van de rivierkreeftjes in een dresseerring en druk aan. Schep er dan een vierde van de tonijntartaar over.
Meng een eetlepel citroensap met een koffielepel zeste en wat koriander. Schep het op de tartaar.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met antiaanbaklaag. Strooi wat zaadjes over de tartaar en werk af met de scheutjes.
Kookboek
Het recept 'Tonijntartaar met rivierkreeftjes' is afkomstig uit het kookboek...
Vandaag begin ik
diverse auteurs
Dit kookboek bevat een gedetailleerd voedingsplan om gedurende vier weken gezonder en evenwichtiger te eten waardoor je tot een kilo per week
... lees verder © Uitgeverij Lannoo