Boeuf bourguignon light

  • 4 personen
  • 135 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 600 g runderstoofvlees, in blokjes van 5 cm
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 of 2 kruidnagels
  • peperkorrels
  • 4 glazen rode wijn (bourgogne)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje

Voorbereiden

Doe het vlees met de wortel, de kruidnagels en de peperkorrels in een kom. Giet de wijn erover. Laat minstens 3 uur marineren.

Bereiden

Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder boter en laat de ui glazig worden.

Schep het vlees uit de marinade, laat goed uitlekken en voeg toe. Strooi de bloem over het vlees en bak het vlees aan alle kanten aan op een hoog vuur.

Voeg de knoflook en het marinadevocht toe en eventueel nog wat water. Breng op smaak met peper, zout en het kruidentuiltje. Laat 2 uur op een zacht vuurtje sudderen.

Opmerking

In deze traditionele bereiding worden het vlees en de groenten in de rode wijn met specerijen gemarineerd. De marinade parfumeert het vlees, maakt het malser en vormt de basis voor een heerlijke saus. Als je mager rundvlees kiest en oppast met de bijgerechten, dan kun je dit recept makkelijk in een dieet inpassen.

Kookboek

Het recept 'Boeuf bourguignon light' is afkomstig uit het kookboek...

100 lijnvriendelijke seizoensrecepten

Jean-Michel Cohen

Dit boek bevat 100 gerechten - voorgerechten, hoofdgerechten en desserts - waarmee je zonder hongergevoel kunt afvallen. Gerechten zoals toast van appel met... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Boeuf Bourguignon recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!