Entrecote uit Guadeloupe

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 grote entrecotes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 bosuitje, in ringetjes

Voorbereiden

Leg de entrecotes in een grote kom, bestrooi ze met zout en peper en voeg de helft van de fijngehakte knoflook toe. Wrijf de knoflook goed in het vlees en zet het 6 tot 8 uur in de koelkast.

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan of een koekenpan en braad de entrecotes aan beide kanten aan. Schep ze op een schaal.

Blus het braadvet af met de azijn. Roer de ui, de bosui en de resterende knoflook door de saus en laat 1 tot 2 minuten regelmatig roerend koken.

Schep de licht ingekookte saus over de entrecote. Serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Entrecote uit Guadeloupe' is afkomstig uit het kookboek...

De Creoolse Keuken

Babette de Rozières

Winnaar 'Kookboek van het jaar 2008'! 'De Creoolse Keuken' brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Entrecote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!