Pikant gehakt in slabladeren
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 ml runderbouillon (van een bouillonblokje)
- 1 theelepel donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 3 sjalotten, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
- 400 g rundergehakt
- ½ theelepel trassi
- 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- 3 eetlepels (Thaise) basilicum, fijngesneden
- 4 mooie grote bladeren kropsla
Bereiden
Klop een sausje van de bouillon, suiker, sojasaus, 2 eetlepels vissaus en limoensap.
Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot, knoflook en Spaanse peper 2 minuten op halfhoog vuur. Voeg het gehakt en de trassi toe en bak het vlees al omscheppend bruin en rul.
Breng het mengsel op smaak met de rest van de vissaus, ketoembar, zout en peper. Schep het basilicum door het gerecht.
Verdeel het gehaktmengsel over de slabladeren en geef het sausje erbij. Lekker met witte (jasmijn)rijst en komkommersalade.
Kookboek
Het recept 'Pikant gehakt in slabladeren' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oosters
diverse auteurs
In 'Kook ook - Oosters' staan bekende en onbekende gerechten uit China, Indonesië, India, Japan, Thailand en Vietnam. De ingrediënten zijn verkrijgbaar... lees verder
© Inmerc