Hachee met appeltjes
- 4 personen
- 200 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 750 g runderlappen, in blokjes van 2 x 2 cm
- 2 uien, in ringen
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel appelazijn
- 500 ml runderbouillon
- 2 zoetzure appels (Elstar)
- evt. 2 eetlepels maïzena om het stoofvocht te binden
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes (dan kun je ze na bereiding gemakkelijk terugvinden) en leg de ui met de laurierblaadjes in de dichte stoomovenschaal.
Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 125-130 °C.
Roer de mosterd en azijn door de bouillon en schenk de bouillon over het vlees.
Bereid het vlees ca. 3 uur op de combinatie hetelucht 125-130 °C + stomen. Voeg tussentijds wat vocht toe als het te droog wordt.
Schil 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de appelstukjes aan het vlees toe en bereid de stoofschotel nog 10 minuten op de combinatie hetelucht 125-130 °C + stomen.
Roer eventueel de maïzena - met 2 eetlepels water glad en bind hiermee het stoofvocht. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels.
Extra benodigd
Combi-stoomoven
Zo kan het ook
In de braadpan: bak de blokjes vlees in de hete boter rondom bruin. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat de hachee met de deksel schuin op de pan ca. 2½ uur zachtjes sudderen.
In de traditionele oven: bak het vlees aan, voeg alle overige ingrediënten toe en schep alles in een ovenvaste schaal. Bak de hachee op het rooster 3 uur op hetelucht (125 °C) in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Hachee met appeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met stoom
Hélène Matze
'Koken met stoom' bevat ruim honderd tongstrelende gerechten en tips, waaruit de veelzijdigheid van stomen blijkt. Dankzij alle handige tips, wetenswaardig... lees verder
© Caplan Books