Ossobuco met kappertjes en groene olijven
- 4 personen
- 120 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 4 mooie kalfsschenkels
- patentbloem
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 25 g roomboter
- 250 ml droge witte wijn
- 1 groot teentje knoflook, fijngesneden
- 30 groene olijven, ontpit en fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes op azijn, uitgelekt en grof gehakt
- 2 eetlepels fijngesneden rozemarijnnaaldjes
- 200 ml hete kalfsbouillon (of water)
Bereiden
Geef 2 tot 3 inkepingen in de rand van het vlees zodat het niet kromtrekt bij het aanbraden. Bind de schenkels eenmaal rondom vast met keukengaren zodat het vlees bijeen blijft tijdens het stoven. Wentel de schenkels door de bloem en klop overtollige bloem eraf.
Verhit olijfolie en roomboter in een ruime stoofpan en braad hierin de schenkels rondom aan op een halfhoog vuur gedurende 5 minuten; bestrooi het vlees met een beetje zout. Blus de pan af met de wijn en laat deze vrijwel geheel inkoken. Voeg knoflook, olijven, kappertjes, rozemarijn en bouillon toe en roer alles even goed door.
Stoof de kalfsschenkels in de gesloten pan op een laag vuur gedurende ca. 1½ uur, of tot het vlees botergaar is. Proef of de saus voldoende gezouten is en maal er nog wat peper over.
Serveer de ossobuco met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst.
Extra benodigd
Keukengaren
Variatietip
Stoof desgewenst op het laatst 100 g in kwarten gesneden kastanjechampignons mee.
Kookboek
Het recept 'Ossobuco met kappertjes en groene olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Stoofpotten - de nieuwe keuken
Florine Boucher & Anne Scheepmaker
Voor 'Stoofpotten - de nieuwe keuken' hebben culinair journalisten Florine Boucher en Anne Scheepmaker een bijzondere selectie stoof-gerechten van over de hele... lees verder
© Uitgeverij Becht