Varkensvlees met port, kersen en salie
- 4 personen
- 75 min
- waardering 6,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 1 kg varkensschoudervlees, meeste vet afgesneden
- 1 rode ui, in blokjes
- 150 g verse kersen of kersen uit een pot, zonder pit
- 250 ml port
- 250 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 24 verse salieblaadjes
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de snelkookpan op middelhoog vuur. Doe er het varkensvlees in en braad het 2-3 minuten per kant aan. Schep uit de pan en zet weg.
Doe er de ui in en fruit die in ongeveer 2 minuten zacht, waarbij u zo nodig wat extra olie erbij doet. Voeg het varkensvlees, de kersen, port, bouillon, azijn, 20 salieblaadjes en ½ theelepel zout toe. Draai het deksel dicht en breng op hoog vuur onder hoge druk. Temper het vuur zodanig dat het drukniveau constant blijft en laat 35 minuten koken.
Neem de pan van het vuur en laat in ongeveer 10 minuten de druk natuurlijk afnemen, en laat daarna snel afnemen. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schep het vet van het kooknat. Doe het nat in een pan en houd het warm. Laat het kooknat desgewenst 5-10 minuten sudderen en dikker worden.
Snijd het vlees in plakken. Schik op borden met wat saus en gegarneerd met een blaadje salie. Lekker met puree van pastinaak of knolselderijpuree.
Extra benodigd
Snelkookpan
Tip
Giet bij gebruik van kersen uit een pot het kersennat bij het kooknat. Laat het varkensvlees als u daar tijd voor heeft eerst 1-2 uur in de port marineren.
Kookboek
Het recept 'Varkensvlees met port, kersen en salie' is afkomstig uit het kookboek...
De snelkookpan
Brigid Treloar
Veel mensen zijn razend druk en komen tijd te kort. Maar niemand hoeft afhankelijk te zijn van meeneemmaaltijden, want met een snel-kookpan zijn er in een mum... lees verder
© Good Cook