Bananenbrood met peer en kardemom

  • 12 personen
  • 80 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 130 g bloem
  • 100 g havervlokken
  • 2 theelepels gist
  • 2½ theelepel kardemompoeder
  • 2 peren, geschild en van klokhuis ontdaan
  • garnering: 1 peer, geschild en van klokhuis ontdaan

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe.

Meng in een andere kom de bloem, de havervlokken, de gist, het kardemompoeder en ¼ theelepel zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.

Snijd de peren in stukjes. Voeg ze toe aan het beslag. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin.

Snijd voor de garnering de peer in 8 partjes en verdeel die over de bovenkant van het bananenbrood. Zet de vorm 1 uur in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.

Extra benodigd

Cakevorm 28 × 10 cm

Kookboek

Het recept 'Bananenbrood met peer en kardemom' is afkomstig uit het kookboek...

Bananabread

Christelle Huet-Gomez

In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood, zijn er in dit boek talloze variaties op... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bananenbrood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!